Jablečný jogurtový koláč

Nové recepty obvykle zkouším, když se mi doma nahromadí nějaká surovina, kterou je potřeba rychle spotřebovat. Bílý jogurt našel své místo ve výborném jablečném koláči.

Nejedná se o nějaký super zdravý recept, spíš jsem se snažila upéct koláč, který bude odlehčenou verzí svého plnohodnotného brášky.

Suroviny:

  • 3 kelímky jogurtu
  • 3 vejce
  • 1,5 hrnku rozemletých ovesných vloček
  • 1,5 hrnku mouky (např. špaldová)
  • ¾ hrnku třtinového cukru (popř. med)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička arašídového másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 jablko
  • popř. trošku vody, rozinky, oříšky

Nejprve rozmícháme vejce, jogurt a cukr. Poté jsem přidáme zbylé ingredience kromě jablka. Důkladně promícháme a v případě hodně hustého těsta přilijeme trošku vody. Těsto přelijeme do formy a pokrájíme na něj jablko. Pečeme 20 minut na 175 stupňů.
1.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s