Banana bread

Banány u nás doma patří do kategorie rychle mizících potravin, takže se moc často nedočkám chvíle, kdy se nám nahromadí několik pořádně zralých banánů. Ale několikrát se poštěstilo. Právě v tuto chvíli se pouštím do kuchtění s jasným cílem – banana bread, banánový chlebík či chlebíček. Každý tomu říká jinak, ale výsledek je vždy stejný. Boží. Skvělý. Výborný… a dost keců, jdeme na to! 🙂

Na jeden chlebíček budeme potřebovat:

  • 3 – 4 banány
  • 220g ovesných vloček (rozmixujeme na jemno)
  • 110g mouky (nejlépe celozrnné)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce chia semínek
  • 150g jogurtu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • popř. ořechy, rozinky

IMG_20170522_155715.jpg

Nejprve si vytvoříme chia gel (chia semínka zalijeme ve skleničce trochou vody a necháme odstát). Poté do velké misky rozmačkáme vidličkou 3 banány. Přidáme zbylé ingredience včetně chia gelu. Vznikne nám hustší těsto, které přendáme do formy. Na vršek můžeme nakrájet banán a dáme péct na 40 při 180 stupních.

IMG_20170522_161537.jpg

Další komentáře jsou zbytečné… ochutnejte sami! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s